SAMSUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Törenle Gerçekleştirildi.

2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Törenle Gerçekleştirildi.

    2016-2017 Eğitim Öğretim yılı açılışı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Anıt Park´ta düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN’ in Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu. 

     Daha sonra Terme Ahmet Ersoy İlkokulunda düzenlenen programla yeni eğitim öğretim yılının ilköğretim haftası kutlamaları devam etti.  Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program öğrencilerin folklor gösterisi ile başlarken, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. 

     Tören açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN “Eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması; sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır.

      Eğitim alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Türk Milli Eğitim sistemi son 15 yıl içinde büyük ölçekli yapısal bir değişim içine girmiştir. 

     Yaşadığımız yüzyıl,  bilginin hızla üretildiği ve hızla tüketildiği bir dönemdir. Bilgiyi genç nesillerine hızla ulaştıran, bu bilgileri milli, manevi öğeler ile besleyebilen toplumlar dünyada sanat, ekonomi, kültür ve sosyal alanda hızla ilerlemektedir. Çağdaş teknolojiyi yakalamak, en zaruri ihtiyaçlarımızdan biridir. Onsuz yaşanmayacağını biliyoruz. Fakat ona koşarken, sosyal hayattan mahrum kalmak, sandalı tek kürekle çekmeye benzer.

     Bilginin tek başına bir karakter oluşturmayacağını biliyoruz. Sadece bilgili insan, kurulmuş bir robottan ileriye geçemez. Kurulmuş bir robot, kendisini icat edeni bile ortadan kaldırabilir. O nedenle, yüksek ideal ve evrensel değerlerle beslenmeyen bir öğretim, ruhsuz bir makine gibidir.

      Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak belirttiği uygarlık düzeyine çıkabilmenin yolu “bilgi”dir. Yaşam boyu gerekli olan bu bilginin temeli okul sıralarında atılmaktadır. Çağdaş bilgi ve teknikle donatılan çocuklar için akılcı, bilimsel, demokratik, modern, milli, manevi, saygı ve sevgi temelinde disiplinli bir eğitim bizim amacımızdır.

     15 Temmuz gecesi yaşadığımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol göstermesi, milletimizin yüce vatan sevgisi ile püskürtülen FETÖ darbe girişiminin tekrar yaşanmaması için özgür düşünen, vatanını, milletini seven genç nesillerin yetişmesi ile mümkün olacaktır.

     Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarımıza daha kaliteli ve dünya standardında bir eğitim verebilmek için “Samsun Maarif Hareketini” başlattık. Kısa adı SAMAH olan “Samsun Maarif Hareketi” ile eğitim çalışmaları Vizyon Belgesi, Eğitim Yürütme Kurulu ve Performans Değerlendirme adı altında üç ana başlıkta toplanmıştır. Kurumsal düzeyde eğitimi tüm yönleriyle değerlendiren çalışma, eğitim kurumlarımızın kendilerini tanımalarını, başarılı olan kurumlarla işbirliği içerisinde olmalarını, gerçekçi ve sürdürülebilir planlar yapmalarını ve sonuçları izleyip değerlendirmelerini öngörmektedir. Bu yıl uygulamaya koyacağımız SAMAH projesi Samsun eğitime farklılık getirecektir.

     Kıymetli Öğretmenlerim; Mesleğinizin asıl amacı, çocuklarımıza çağın gerektirdiği bilgi donanımı kazandırmak, ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmek, millet bilincini yaşatabilmek için milli kültür ve değerlerimizi aktarmaktır. Nesillerin; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmesi en büyük amacımızdır.

      Değerli Anne ve Babalar; çocuklarımızı geleceğin Türkiye’sine hazırlarken en büyük destekçimiz hiç kuşkusuz sizlersiniz. Çocuğunuzun eğitimi ile yakından ilgilenmeniz, okul ve öğretmenler ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız onun başarılı ve mutlu olması için çok önemlidir. 

      Sevgili Öğrenciler; Bizim bütün çabamız sizlerin kaliteli bir eğitim alarak iyi yurttaşlar olmanız içindir. Önümüzdeki yılların bilim adamı, sanatçısı, doktoru, öğretmeni, mühendisi sizler olacaksınız. Bunun için çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız.

       Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, “İlköğretim Haftasının” ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

       Yeni eğitim öğretim yılı için ilk zili Sayın Valimiz İbrahim ŞAHİN çaldı. 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek hediye ettiler.

      Daha sonra Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, Müsteşar Yardımcımız Sayın Dr. Muammer YILDIZ, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Hayırsever İş Adamı Ahmet ERSOY ve protokol üyeleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

19-09-201619-09-201619-09-2016

19-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-2016

Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030 SAMSUN - 362 4358063 / 362 4355450 / 362 4355046

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.