SAMSUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Törenle Gerçekleştirildi

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Törenle Gerçekleştirildi

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı açılışı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Anıt Park´ta düzenlenen programa, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin´in Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.

Daha sonra Atakum Mimar Sinan ilk/ortaokulunda düzenlenen programla Yeni eğitim öğretim yılı açılışı devam etti. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program öğrencilerin okuduğu şiir ve yazılarla başladı.

Tören açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin; “Okul sadece insanların hayat standartlarını yükselten ve onu iyi bir meslek sahibi yapan kurumlar değildir. Okul, insan ilişkilerini öğreten, sevgiyi saygıyı benimseten, toplumu benimseyen bireyler yetiştirir. Okul, kişinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini yaşayan koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesini sağlar.” açıklamasında bulundu. 1. Sınıfa başlayacak çocuğu olan velilere de önemli uyarılarda bulunan Sayın Aytekin Girgin; “1. Sınıfa başlayacak olan çocuklarımız yeni bir ortama girecekler. Anne ve babalarından belki de ilk defa ayrılacaklar. Bu süreçte onlarla empati kurabilmeli, onlara destekçi olmalıyız. Şiddetle, tehditle, korkutarak çocuklarımızı okulları sevmeyen değil; anlayışla, sevgiyle yaklaşarak okulları seven çocuklar olmalarını desteklemeliyiz. Bizler okullarımızda onların okula alışmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz ise yaptığı konuşmada; “ 21. Yüzyıl öğrencilerimizden çok büyük beceriler istiyor. Bunların temelinin atıldığı yer okuldur. Dolayısıyla burada öğrenciler bilgi, beceri ve her şeyden önemlisi uygun değer, tutum ve davranış kazanmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için okul unsuru yani yönetim, öğretmen ve diğer taraftan veliler öğrencilerimizde bu değerlerin, tutumların ve özellikle kültürümüzün değer yargılarının öğrencilere kazandırılmasında önemli yere sahiptir.” açıklamasında bulundu.

Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ise konuşmasında; “Eğitim öğretimin sağlıklı yürümesi için biz yöneticiler üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftanda veliler yavruların daha iyi yetişmesi adına çok ciddi gayret sarf edecekler. Çünkü biz Atatürk’ün bize işaret ettiği Muasır medeniyet seviyesinin de ötesine çıkmak için çok ciddi çaba sarf etmek zorundayız. Bunu sağlamanın yolu sadece okulda, sınıfta, okul bahçesinde değil evde belki evin salonlarında evin bahçesinde de sokakta da çocukların mutlaka daha iyi yetişmesi lazım.” dedi. Ayrıca öğrencilere seslenen Sayın İbrahim Şahin öğrencilere seslenerek; “Değerli öğrenciler vizyon sahibi olmanız için eski televizyoncu olarak az televizyon isteyin, izlediğiniz televizyon programları da olabildiğince eğitimle ilgili olsun. Aksi takdirde vaktinizi boşa harcamış olabilirsiniz.” uyarısında bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılı için ilk zili protokol çaldı. 8. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek hediye ettiler.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

Öğleden sonra ise Mimar Sinan İlk/Ortaokulu öğrenci ve idarecileri İl Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Girgin ve Sayın Valimiz İbrahim Şahin’e iade ziyarette bulundular.


Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030 SAMSUN - 362 4358063 / 362 4355450 / 362 4355046

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.