SAMSUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Sezonunun İlk Yarısının Sona Ermesiyle 227 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Sezonunun İlk Yarısının Sona Ermesiyle 227 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı.

Canik ilçesi Başkonak İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Samsun Vali Vekili Sayın Ali Galip SARAL, Vali Yardımcısı Faruk Necmi KURT, Canik Kaymakamı İlhan TURGUT, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir GÜVEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa UZUNLAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul öğretmenleri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin GİRGİN, “Bugün Türkiye’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini kapatıyoruz. Karnelerimizde kırıklar olabilir, bunlar bizimde oldu, sizlerin de olmuştur. Çocuklarımızı daha çok anlamaya, onların ihtiyaçlarını çözmeye ve başarılı olması için tatili bir fırsat olarak görmemiz gerekiyor. Hayat sadece okuldan alınan bir karneden ibaret değil, hayat çok uzun bir maraton önemli olan bu maratonu başarıyla ve gururla bitirebilmektir” dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1. yarıyılının kapanış töreninde bir arada olduklarını söyleyen, “Biraz sonra çocuklarımızın bu yarıyıl süresi içindeki yarıyılı değerlendirmelerini gösteren karnelerini vereceğiz. Onlara kısa bir süre de olsa bir tatil imkânı, öğretmenlerimize de bir dinlenme imkânı sağlamış olacağız. Karnelerinde eksik, zayıf notlar olması velilerimizin moralini, çocuklarımızın da istek ve arzularını mutlak sürede bozmamasını diliyoruz. İnanın ki başarıya giden yol en iyi şekilde çalışmak ve çalışmayı iyi değerlendirmekten geçiyor” diye konuştu.

            Konuşmaların ardından Vali Vekili Sayın Ali Galip SARAL Valimiz ve protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı ve Karne töreni sonrası öğrencilerle birlikte temsili dönem sonu zilini çaldı.

 

Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030 SAMSUN - 362 4358063 / 362 4355450 / 362 4355046

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.