SAMSUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1500 Öğrencimiz TEKNOPARK Konusunda Bilgilendirildi

1500 Öğrencimiz TEKNOPARK Konusunda Bilgilendirildi

1500 Öğrencimiz TEKNOPARK Konusunda Bilgilendirildi

Teknopark ve OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi- İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında kurumlar arası karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi. 

Teknopark yetkilileri Yavuz Selim Anadolu Lisesi, Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atakum Anadolu Lisesi Şehit Emrah Sapa Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Huriye Süer Anadolu Lisesi, Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anafartalar Anadolu Lisesi, Onur Ateş Anadolu Lisesi, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 12 okulumuzu ziyaret ederek bilgilendirme yaptı. Sonrasında Bafra Fen Lisesi, Terme Fen Lisesi, Çarşamba Fen Lisesi, Akpınar Fen Lisesi, Rıdvan Çelikel Fen Lisesi, Havza Fen Lisesi, Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi, Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekkeköy Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Vezirköprü Hatice-Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesindeki 12. Sınıf öğrencilerimiz Teknopark'ı ziyaret etti. Toplamda 1500 öğrencimiz teknopark konusunda bilgilendirdi. 

Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı Esra ÇAKIR tarafından Samsun Teknopark ve OMÜ TTO hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Teknopark'ta şirket kurulumu ve şirketleşme süreci hakkında bilgilendirmeler aktarılarak girişimciliğin ilk adımlarının atıldığı ön kuluçka merkezine başvuruda bulunmak için nitelikli iş fikri edinme ve gerekli şartların neler olduğu hakkında bilgiler verildi. BİGGSAMSUN projesi hakkında da bilgilerin paylaşılmasının ardından genç girişimci adaylarının sahip oldukları iş fikirleri hakkında görüşmeler sağlandı. Merak edilen soruların cevaplanarak Teknopark'ın tanıtılması Ön Kuluçka Merkezi, Kuluçka Merkezi ve Prototip atölyesi ziyaret edilerek gezi programı tamamlanmıştır.

Tüm ziyaretler boyunca öğrencilerimizin ulaşımı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmıştır.

 

13-04-202313-04-202313-04-202313-04-202313-04-2023

Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030 SAMSUN - 362 4358063 / 362 4355450 / 362 4355046

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.