SAMSUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi´nde karne dağıtım töreni düzenlendi

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi´nde karne dağıtım töreni düzenlendi

     2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi´nde karne dağıtım töreni düzenlendi.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´mızın okunmasının ardından Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan bir konuşma yaparak, yarıyıl tatiline ayrılan öğrencilere iyi tatil dileklerinde bulundu.

     Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kaan Emre Akdemir ‘Gençlik’ adlı şiirini okudu, yine müzik öğretmeni Nida Akçay yönetiminde Türk Halk Müziği dinletisi sunuldu.

     Müzik dinletisin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN törende yaptığı konuşmasında, 

     2017-2018 Öğretim yılının I. Dönemini bitirmiş bulunuyoruz. Her bitiş bizim için yeni bir başlangıçtır. Her başlangıç ise bir öz muhasebe sürecidir.

     Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de I. Dönemin muhasebesini yapmak, II. Döneme hazırlanmak için okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile toplantılar yapmayı planlıyoruz. Şunu biliyoruz; eğitim bisiklet sürmeye benzer, durursanız düşerseniz. Yavaşlayabilirsiniz, yönünüzü değiştirebilirsiniz, hızlanabilirsiniz, zaman zaman daha fazla güç harcayabilirsiniz ama durmak düşmek demektir. Çocuklarımız için; Maarif Hareketi, Oku Anla Yaşa, Geleceğe Kulaç Atıyoruz, 21.Yüzyıl Okulu Öğrenci Akademisi, Masallarla Büyüyoruz gibi onlarca projemizin çocuklarımızın hayatına dokunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

     Bir eğitim öğretim yarıyılının sonuna geldiğimiz bugünde; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumunda eğitim gören 240.915 öğrencimiz büyük bir heyecanla iki haftalık bir tatile giriyorlar. İnsanlar çocukluk günlerinde aldığı karneleri asla unutmaz. Çocuklarımızın karne aldıkları bugün, onların gelişimi için destekleneceği, geleceğe sağlıklı ve özgüveni tam kişiler olarak yetişmesinde katkısı olacak bir gündür. Karnesinde zayıfları olan çocuğa öğretmenin ve anne babanın yaklaşım tarzı, söyleyeceği kelimelerin onun hayatında önemli etkileri olacaktır. Unutmamalıyız ki, cesareti kırılmış, umudunu zedelenmiş, özgüveni zayıflamış bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı deneyimler ve yerleşecek düşünce şekli, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir.

     Şunu unutmayalım karne, çocuğun kişiliğini, nasıl bir birey olduğunu ve gelecekte nasıl bir insan olacağının göstergesi değildir. Karne, çocuğun bilgi anlamında eksik olan durumlarını gösteren, aile ve öğretmen tarafından desteklenmesi gereken dersleri belirten bir belgedir. Yani karne sadece öğrencinin değil, öğretmenin ve anne babanın da karnesidir. Aslında Samsun’da her öğrencimizin elinde bulunan karne bizim karnemizdir. Biz böyle düşünüyoruz.

     Bu tatil döneminde iyi kitaplar okuyun… Okuduğunuz kitap üzerinde düşünün... Düşüncelerinizi kâğıda dökün… İyi filmler izlemeyi unutmayın. Filmler sayesinde hayata bakışınız değişecek. Çünkü filmler sayesinde yaşanan hayatın simülasyonunu görmüş olacaksınız.    Değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim ve kıymetli anne babalar; hepinize iyi tatiller dilerken dinlenmiş ve huzurlu bir şekilde okullarınıza dönmenizi arzu ettiğimi vurgulamak istiyorum.” Dedi.

     Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Bugün Vezirköprü ilçemizde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her şeyden önce sizlerin, anne-baba, öğretmenleriniz ve bizler için ne kadar değerli olduğunuzu bilmenizi isterim. Unutmayın ki sizlere verdiğimiz değer karnenizdeki notlarla ölçülemez. Şüphesiz bu karnelerden çocuklarımızın ders çıkaracağı gibi velilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerde ders çıkaracaklardır. Daha iyi bir eğitim için hep birlikte çalışacağız. Tekli eğitime geçme anlamında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu sene Vezirköprü ilçesinde tekli eğitime geçmiş olacağız.

     Sevgili öğrenciler, karneleriniz kat’i suretle kişiliğinizi ve zekânızı kategorize eden bir gösterge değildir. Aksine zayıf ve güçlü yönlerinizi analiz etmeniz, eğer varsa eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir dahaki dönem için tedbirler almanız adına bir imkândır. Karne tatili bir bitiş değil yeni başlangıçlar için bir soluklanma, dinlenme ve dirilme zamanıdır.

     Bir dönemin sonunda dinlenmeyi de hak ettiniz. Fakat dinlenmek hiçbir şey yapmamak ve boşa vakit geçirmek değildir. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Kültürel faaliyetler ve spor aktiviteler de sizlerin 2. yarıyıla daha zinde başlamanızı sağlayacaktır. Benim de sizlere tavsiyem kitap okumanın yanısıra yaşadığınız şehri tanıma gayreti içerisinde olmanızdır. Yarıyıl tatilinde bu imkanı gerçekleştirebilirsiniz.

     Değerli anne babalar, öncelikle çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için her türlü imkânı seferber etmekte olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Gerek bakanlık düzeyinde, gerekse il düzeyinde yapılan çalışmalar ve projelerin hepsi çocuklarımızın daha iyi ve sağlıklı eğitim ortamlarına sahip olmalarını sağlamak adınadır. Bugün çocuklarımızın duygusal yoğunluğunun fazla olduğu günlerden birisidir. Çocuklarımızın notları ne olursa olsun onları duygusal çöküntü içerisine sokacak söz ve eylemlerden mutlaka ve mutlaka uzak duralım. Bir anlık kızgınlıkla sarf edilen sözlerimiz onların dünyalarında onarılamayacak hasarlara yol açabilirken bizlere de pişmanlık kaynağı olabilir.  Çocuklarımıza destek verici ve teşvik edici bir davranış içinde olmamız, hem sorun çözme, hem de çocuklarımızı başarıya yönlendirme bağlamında bizi istenilen sonuçlara daha da yaklaştıracaktır. 

     Kıymetli velilerimize tavsiyem yarıyıl tatilinde çocuklarımızla daha fazla vakit geçirmeleri, çeşitli aktiviteler içerisinde bulunmalarıdır.

     Kıymetli öğretmenler, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Eğitim alanında dünyada ve ülkemizde yapılan gelişmeleri takip etmeniz  öğrencilerimiz ve ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.

     Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve gönüllerince yaşayacakları bir yarıyıl tatili diliyorum.” dedi.

     Konuşmaların ardından onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere onur belgeleri Valimiz Sayın Osman Kaymak tarafından verildi. Daha sonra Sayın Valimiz  emekliye ayrılan Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan’a hizmetlerinden dolayı başarı belgesi verdi.

     Ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, protokol üyeleri ile sınıflara giderek öğrencilerin karnelerini ve başarı belgelerini verdi.

     Törene ayrıca, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

19-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-201819-01-2018

Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni Hükümet Konağı Kat3 55030 SAMSUN - 362 4358063 / 362 4355450 / 362 4355046

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.